Tietoja ja huolehtivia vinkkejä irlanninvesispanielista

Tämän rodun historia on tuntematon. Tutkijoilla on monia versioita näiden koirien mahdollisista esi-isistä. Eräässä versiossa sanotaan, että heidän esi-isänsä ovat Barbettes tai toisin sanoen katoava ranskanspanieli. Toinen versio: irlanninvesispanielien esivanhemmat olivat portugalilaisia ​​koiria, jotka kalastajat toivat. Tiedetään, että 1200-luvulla irlannin​​spanieleja käytettiin aktiivisesti saalistajina. Esirotuina tällä koiralla on myös villakoiria. Siitä syntyy niiden kihara turkki. 1859 – Tätä ajanjaksoa pidetään rodun syntymänä, koska se toimii aktiivisena aikana lisääntymisessä.

Rotujen kuvaus irlanninvesispanielista

Irlantilainen spanieli ei todellakaan ole sopiva köyhtynelle omistajalle, joka ottaa koiran ensimmäistä kertaa elämässään. Näillä koirilla on suuri voima ja energia, joten ne tarvitsevat pitkiä kävelylenkkejä ja monia aktiivisia pelejä. Sosiaalistamista ei tarvita varhaisessa iässä.

Vahva ja viehättävä irlanninvesispanielin ruumiinrakenne

Tällaisella koiralla on lähes ensiluokkainen vartalo. Koira ei saa olla näkyvä tai kevyt. Tämän rodun jalostuksen tehtävä oli luoda vahva, voimakas ja tiukka koira, jolla on voimakas ryhti, vaikutuksen vahvistamiseksi. Tämä on vahvan spanielin keskusta. Sillä on suhteikas pää, voimakas ja pitkä kuono, leveä ja suuri nenä.

Irlanninvesispanielin pääkuvaus

Spanieleilla on korkea pää. Tämän rodun edustajilla on pitkä kuono. Siirtyminen otsasta niskaan on melko huomattava. Spanielien silmät ovat pieniä ja ihanteellisia ovat tummanruskeat silmät. Näillä koirilla on hyvä purenta ja voimakas leuka. Nenä on yleensä suklaanruskea tai ruskea, ja on tarpeeksi suuri ja leveä. Tällä koiralla on pitkät ja roikkuvat karvaiset korvat.

Irlanninvesispanielin hoitovinkkejä

Koiran ylläpitämiseksi kaikki hoitosäännöt ovat ehdottoman yksinkertaisia, mutta säännöllinen toteutus on tarpeen. Jos koira on potentiaalinen näyttelykoira, se vaatii monia menettelyjä, jotka tukevat karvaa standardien normien mukaisesti. Jos rodun edustaja on vain lemmikkieläin, villa on helposti nähtävissä, joten sitä on helppo nyppiä. Irlanninvesispanieli on huoleton lemmikki. Tämä koira tarvitsee asianmukaista lastenhoitoa, asianmukaista ravintoa ja riittävää liikuntaa. Tarkista selkäranka ja korvat. Tämän lisäksi koirat tarvitsevat säännöllisiä vierailuja eläinlääkäriin erilaisten sairauksien ehkäisemiseksi: tämän rodun edustajat kärsivät luusyövästä, joten on tarpeen seurata lemmikkieläinten terveyttä ja epäilemättä käyttää sitä lääkärillä. Kuten monilla muillakin tämän tyyppisillä koirilla, korvissa voi esiintyä turvotusta. Niiden säännöllinen peseminen ja ylimääräisten eritteiden pyyhkiminen auttaa estämään tällaisia ​​ongelmia. Jos erite on erittäin runsasta, se on jo olemassa olevan tulehdusprosessin mahdollinen tulos.

Koirarodun kuvaus: Irlanninvesispanieli

Ensinnäkin siinä kuvataan paksu, pitkä ja kihara villa, joka suojaa lemmikkieläimiä kylmältä säältä, mutta ei estä niitä uimasta. Kuonossa ja hännässä on ohutta ja sileää turkkia, ja pään karva on kiharaa. Lisäksi koiran roikkuvissa korvissa kasvaa kiharaa karvaa.

Rodun omistajille on lisättävä: Jos karvat leikataan säännöllisesti, voit harjata irronneet karvat kerran viikossa. Jos koiralla on pitkä turkki, on välttämätöntä käyttää erikoiskampaa ja selvittää karvat ja erityisesti korvissa. Pehmeä shampoo ja vähemmän pesu estävät karvan takkuuntumista. Joten, jos olet ajatellut hankkia irlanninvesispanielin, sinun täytyy huolehtia siitäja jos se on ensimmäinen koirasi, sinun täytyy lukea tätä artikkelia saadaksesi tietää, millaista hoitoa Irlanninvesispanieli tarvitsee!

Tietoja ja huolehtivia vinkkejä irlanninvesispanielista
Scroll to top