Meistä

Koira on suuri sitoumus, joten ennen kuin ryhdyt syöksymään asiaan, varmista, että te kaikki yhdessä haluatte tämän uusimman perheenjäsenen. Sitten päätätte, kuka tulee olemaan ensisijainen huolenpitäjä – muuten viettää paljon aikaa riidellen, samaan aikaan kun uusi koira tuijottaa tyhjää ruoka-astiaa. Välttääksesi pennun pään sekoittamista, määritelkää säännöt etukäteen.

Suomi on pohjoismainen maa, joka sijaitsee Pohjois-Euroopassa ja tunnetaan luonnostaan ​​koskemattomasta luonnonkauneudestaan, ja jossa on tuhansia järviä ja saaria. Suomi on hyvin ihastunut arvokaaseen koiraamme, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia niitä, kuin tutkimalla parhaita irlantilaisia ​​rotuja.
Alkuperäiset irlantilaiset koirat, jotka on kehitetty vuosisatojen ajan Irlannin vuorilla, metsissä ja soilla, on perintö, jonka olemme perineet esi-isiltämme.
Suomessa on melko vähän mielenkiintoisia koirarotuja. Esimerkiksi Karjalan karhukoiraa pidetään kansallisena aarteena. Se on peloton koira, jota yleisesti käytetään aggressiivisten lajien, kuten karhun, villisian ja hirven metsästykseen. Rotu sai nimensä kyvystä metsästää ja tarjota suojaa karhuja vastaan. Toinen kaunis Suomessa ja suosittu rotu on suomenlapinkoira, joka on Skandinavisen kansan, saamelaisten, kasvattama ja kehittämä rotu. Tätä rotua käytettiin vahtikoirana, poronhoitoon ja metsästykseen.
Olemme ylpeitä niiden maakuntien lukumäärästä, jotka ovat ottaneet koirat käyttöön ja ovat tyytyväisiä siihen, miten ne ovat sopeutuneet uuteen ympäristöönsä ja kulttuureihinsa.

Oikean koiran valitsemisessa tärkeää on prioriteettien tasapainottaminen, tieteellisten ennusteiden tekeminen tulevaisuudesta ja tutkimuksen tekeminen. Kaikki tämä aika on sen arvoista, että teillä on lemmikki, jota perheesi vaalii. On olemassa satoja koirarotuja, mutta oikean löytäminen sinulle ja perheellesi vaatii huolellista harkintaa. Kun ajattelet koiran hankkimista, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset ja viettää aikaa tutkimalla vastauksia, jotka auttavat sinua löytämään koiran, joka sopii parhaiten perheesi ja elämäntapanne mukaan.
Viisi suomalaista koirarotua: suomenpystykoira, karjalankarhukoira, lapinporokoira, suomenlapinkoira ja suomenajokoira. Minkä näistä valita? No, se riippuu teistä, mitä voit hoitaa ja mistä voit välittää eniten.

Scroll to top