Irlanninvesispanielin historia

Nykypäivän aikana monet ihmiset kiintyvät Irlanninvesispanieliin. Ja pitävät Irlanninvesispanielia osana perhettään. Mutta onko kukaan koskaan yrittänyt tutustua niiden historiaan? Ei kukaan, jos en ole väärässä. Joten tänään kerron teille Irlanninvesispanielin historian. Kuka se on ja mistä se tuli meille?
Irlanninvesispanieli on erittäin hauska, ystävällinen ja tuhma koira, jos jätämme huomiotta sen voiman ja aggressiivisuuden. Jotkut ihmiset ovat tietoisia Irlannin vesispanielista, koska Westminsterin Kenneli oli voitti ainoan kerran Best in Show -nimityksen klubin vuosittaisessa näyttelyssä. Oak Trees Irishtokret vuonna 1979! Usein tätä koiraa ajatellaan sekavana suurena ja hemmoteltuna villakoirana, mutta Irlanninvesispanieli ei ole mitään tällaista. Se on kauhea metsästäjä, vihikoira, uimari ja noutaja sekä loistava perheen kumppani.

Vaikka monet väittelevät Irlanninvesispanielien todellisesta alkuperästä! Ei ole epäilystäkään siitä, että sen alku tapahtui Irlannissa. 1830-luvulla Justin McCarthy omisti kennelin, jota pidetään tämän ihanan rodun alkuna. Uskotaan, että hänen koiransa kutsuttiin Boatswainiksi, jota pidämme nykypäivän Irlanninvesispanielina. Jopa 1800-luvun alkupuolella näitä hienoja koiria pidettiin arvokkaina niiden hyvinvoinnin ja ketteryyyden sekä niiden hyvän perheluonteen vuoksi.

Tiedättekö, että Justin McCarthy oli ainoa tuolloin henkilö, joka tietää pariutumisprosessin, jolla Irlannin vesispanieli jalostettiii, mutta kun hän kuoli, tämä salaisuus kuoli hänen kanssaan? Sitten ihmiset ovat spekuloineet, että tämän uskomattoman rodun valmistamiseksi ranskalainen villakoira Barbett voitaisiin risteyttää Portugalin vesikoiralla. On myös huomattava, että tuolloin Irlannissa oli kaksi tyyliä vesispanieleista.
Niinpä tämä oli tarina Irlannin vesispanielikoirien alkuperästä. Tämä on Irlannin vesispanielikoiran historia yksinkertaisilla tavalla kerrottuna. Enemmän ei kukaan tiedä tai ymmärrä mitään sen historiasta. Mutta olemme iloisia siitä, että ainakin olemme löytäneet vähän historiaa Irlanninvesispanielista. Koska joskus vähemmän informaatiota, on myös paljon. Seuraavalla kerralla, jos ajattelet saada Irlanninvesispanielia, voit välittää aiheesta vapaasti. Ne ovat erittäin energisiä ja ne ovat ystävällisiä ja miellyttäviä.

Irlanninvesispanielin historia
Scroll to top